Tomatenburger

Niets lekkerder dan een vette dikke hamburger.. Alleen is dit helaas toch niet een hele gezonde keuze, daarom een uitdaging om een burger gezonder te maken en nog beter helemaal vegetarisch. Zie hier de tomatenburger!

Ingrediënten (voor 2 pers.)

  • 200 gr halloumi (geitenkaas)
  • 2 tomaten
  • 50 g auburgine
  • 3 avocado’s
  • 1 halve rode peper, fijn gesneden
  • 1 knoflook, geperst
  • 1 tl limoen
  • paar radijzen
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

Begin met het snijden van de aubergines in dunne plakjes. Bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een grillpan tot je een mooie gegrilde oppervlak krijgt. Meng avocado, peper, knoflook en limoen tot een guacamole, breng op smaak met zout en peper. Snij de halloumi in dunne plakjes en bak een paar minuten aan elke kant in de grillpan. Snij de radijzen om tussen de burger te doen.  Snij de tomaten doormidden en zet je tomatenburger in elkaar:)

~Eet smakelijk!!

Voedingswaarden (per pers.)

  • Kcal 816
  • Koolhydraten 9,7g!
  • Eiwitten 19,4g
  • Vetten 74,6g (door de avocado’s, kan er ook voor kiezen deze eruit te laten = vetten 22g)
  • Vezels 13,4g