Kipspies met rabarbermoes

Kipspies met rabarbermoes! Kip is gezond om de vele eiwitten dat het bevat. Eiwit is erg belangrijk. Het levert calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Sommige aminozuren kan het lichaam zelf maken. Andere moeten uit het eten komen. Deze aminozuren heten essentiële aminozuren.
Volwassen personen hebben gemiddeld ongeveer 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Sommige groepen hebben wat meer nodig. Dat zijn intensieve sporters, vegetariërs, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook mensen met bepaalde aandoeningen of wonden en kracht- en duursporters hebben iets meer nodig.
Je kan eindeloos variëren met kip maar wat ik toch wel erg lekker vind is kip met een zoet ingrediënt erbij. Daarom vind ik dit koolhydraatarme kipspies gerecht erg lekker! Met dit recept haal je ook gelijk je 200g groenten die je op een dag zou moeten eten:)

Ingrediënten

  • 120 g kipfilet, in stukjes
  • 200 g rabarber, in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • Snufje kaneel
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Breng de stukjes rabarber in een bodempje water aan de kook en laat ze circa 10 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Blijf erbij staan en roer regelmatig goed door. Wrijf de kip in met de olie en breng op smaak met peper en zout. Rijg de stukjes kip aan een spies. Laat een grillpan goed heet worden en bak de spies aan beide kanten in circa 3-5 minuten goudbruin en gaar.

Giet het water af en pureer de rabarber met de staafmixer tot een moes. Voeg het citroensap, de kaneel toe en meng goed door elkaar. Serveer de rabarbermoes met de kipspies.

TIP: de rabarbermoes wordt nog lekkerder met een beetje vanillemerg van een vanillestokje.

Voedingswaarden

  • 364 Kcal
  • 19,7g vet
  • 35,1g eiwit
  • 5,4g koolhydraten
  • 3,8g vezels

~ Eet smakelijk!