Mijn naam is Lisa Noll (1987), diëtist in Amsterdam. Als kind met de koosnaam Tuti groeide ik op in een gezin met verschillende eetculturen. Mijn moeder met invloeden uit de Europese keuken en mijn vader die de Indonesische smaken bracht. Hiermee kreeg het eten bij ons thuis een belangrijke betekenis die wij met elkaar deelden, zo bespraken wij bij het ontbijt al wat er s’avonds gegeten zou worden. De Nederlands-Indische keuken bracht veel smaaksensaties met zich mee die geproefd moesten worden. Door de vele geuren en smaken is mijn liefde voor voeding ontstaan. Zo kon het niet anders dan dat mijn studiekeuze viel op Voeding & Dietetiek.

Samen met vrienden genieten van lekker eten en drinken en het ontdekken van nieuwe eetgelegenheden is de ultieme avond voor mij. Dit kan ook een valkuil zijn want lekker eten garandeert nog niet een goede balans tussen gezonde en ongezonde voeding. Hierdoor werd ik gestimuleerd op zoek te gaan naar een intelligente manier waarmee het genot van lekker eten ook verantwoord gerealiseerd kan worden: de kunst van intelligent eten.

TutiFoodi (vrij vertaald: ‘alles eten’) staat voor een verantwoorde methode waarmee iedereen op het gewenste lichaamsgewicht komt en blijft door alles in de juiste proporties te eten. Deze methode, een investering in de gezondheid, zou ik met iedereen die zich in mijn praktijk aanmeldt willen delen. Het integreren van een gebalanceerd voedings- en bewegingspatroon in het dagelijks leven is het doel van deze methode. Mensen die fysiek, mentaal en emotioneel in balans zijn gaan lichter door het leven, voelen zich goed in hun vel en zijn bestand tegen stress en risico’s voor overgewicht en andere gezondheidsklachten. Voor velen is dit streven gelukkig iets vanzelfsprekends en is er weinig tot geen speciale inspanning nodig. Voor anderen, eigenlijk voor de meesten, is het een zware dagelijkse opgave of is het een aanbeveling vanuit medisch oogpunt. Hoe het ook is, lichamelijk en geestelijk wil je gewoon lekker in je vel zitten en deze wens wil ik samen met jou graag werkelijkheid maken.

Opleidingen

2016-2017 Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie
2015 Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)
2012-2016 Voeding & Diëtetiek

Als diëtist ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD) en betreffende kwaliteit geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici (ex.art. 34 Wet BIG). KP nummer: 19101293289

Kvk nummer: 67478778